Antara favourite menu yg org umah slalu request..simple n easy...but yummyyyy
Bahan2:
1. Udang untuk 4-5 orang makan
2. Bawang putih 3 ulas
3. Daun kari setengah tangkai
4. Susu pekat 2-3 sudu besar
5. Susu segar 3/4 cawan
6. Gula, bahan perasa
7. Tepung jagung 1sudu kecil dibancuh
8. Butter 2 sudu besar
Cara2:
1. Perap udang dengan cukup rasa.
2. Goreng udang dan alihkan ke tepi.
3. Cairkan butter
4. Masukkan bawang putih yg telah dihiris sehingga naik bau
5. Masukkan daun kari
6. Tambahkan susu segar, susu pekat dan gula
7. Tambahkan bancuhan tepung jagung dan kacau rata
8. Tambahkan sedikit bahan perasa jika perlu
9. Masukkan udang yang telah digoreng dan kacau rata
10. Siap sedia untuk dihidang
Enjoy eating ^_^
Notes: Kalau nak lebih pekat, lebihkan tepung jagung, kurang susu segar dan goreng udang bersalut tepung spt gamba di bwah
No comments:
Post a Comment