Friday, September 16, 2011

-taugeh celur-

aktiviti hujung minggu bersama laptop n recipe hunter
st lg recipe yg simple n eazy n berkhasiat..
Bahan2:
150 gm taugeh
* 2 sb air panas
* 1/2 sk serbuk pati ayam
1/2 sk kicap pekat
1 sb kicap manis
1 1/2 sb sos tiram
1 sk minyak bijan / minyak bawang putih
sedikit lada sulah
secubit garam (sekiranya sos tiram yg digunakan tak masin)
Cara2:
1.Celur taugeh, jgn lama takat 1 min jer. Toskan airnya dan ketepikan
2. Satukan bahan bertanda *. Sekiranya buat nasi ayam lg sedap gunakan kuah sup. Ambil 2sb sebagai ganti air panas.
3. Satukan bahan bertanda * dan bahan yg lain, siap sos. Tuang sos keatas taugeh celur tadi.
4. Sebelum dihidang taburlah dgn hirisan daun bawang, lada merah dan bawang goreng


tunggu da cuba dlu baru up gambo yer.. =)

No comments:

Post a Comment